Sayın yetkili,
Türk sermaye piyasasına güvenerek, Koza anadolu metal madencilik AŞ şirketine yatırım yapmış
Türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım.
SPK olarak temel görevinizin; sermaye piyasasının güven, açıklık ve kararlılık içinde
çalışmasını ve yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını sağlamak olduğuna inanıyorum.
2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ile sahip olduğunuz yapıcılık görevi ve emailimde
belirtmiş olduğum sebepler ile, Koza Anadolu metal madencilik yönetim kurulunun 28.11.2011
tarihde açıklamış olduğu %100 bedelli sermaye arttırımı kararını onaylamayarak İMKB tarihinde
yapılacak en art niyetli ve hatalı bedelli sermaye arttırımı kararını engellemenizi rica
ediyorum.
Ortağı olduğum Koza Anadolu metal madencilik şirketi, 2010 yılında yapmış olduğu halka arzın
ardından 2010 yılını 420 milyon TL lik bir karla kapatmıştır. 2011 9 aylık karı 87,7 milyon TL
dir. Son 1.5 yıldaki karı 500 milyon TL olan bir şirketin, hangi sebeplerle %100 bedelli
sermaye arttımı talebi olabilir?
Öncelikle SPK olarak, 500 milyon TL lik nakit yaratmış bir şirketin, binlerce ortağına 1 Türk
lirası bile temettü ödemeden %100 bedelli sermaye arttırmına gitme isteğinin ne kadar
mantıksız olduğunu sorgulamanızı istiyorum.
Yatırımcıların hakkının korunması görevinizin bu aşamada başladığını düşündüğüm için şirket
yönetiminin kararlarına müdahil olmanız gerektiğini hatırlatmakta fayda görüyorum.
Bilindiği üzere, Koza Altın işletmeleri aş, yılda 250 bin onsluk altın üretimi ile, ülkemizin
en büyük madencilik şirketidir. Koza altın işletmleri AŞ nin 2011 9 aylık karı 158,6 milyon $
dır. Görüldüğü üzere Koza anadolu metal madencilik AŞ, yılda 200 milyon $ nakit yaratan Koza
Altın işletmeleri aş,ye %45 oranda ortak olmasına, son 1.5 yılda 500 milyon tl lik konsolide
nakit yaratmasına rağmen, ortaklarına temettü dağıtmamıştır. Bunun sebebi %99,04 hissesine
sahip olduğu ATP İnşaat ve Ticaret AŞ şirketinin, halka açık olan KOZAA şirketinin nakit
akışını engelleyen yapısıdır.
ATP inşaat ve Ticaret AŞ'nin kağıt üstünde kurulu ve Koza Altın işletmeleri Aş den aktarılan
tüm nakite sahip şirkettir. Halka açık bir şirket, neden 500 milyon tl lik nakit akışını,
%99,04 ine sahip olduğu bir iştiraki üstünden yapmaktadır.. Bu büyük tutarın kontrolü, neden
%50 si halka açık olan Koza Anadolu Metal aş'de değildir?
ATP inşaat ve Ticaret AŞ'nin varlığı tartışmalıdır. Kağıt üstünde kurulu bu şirket, elde
ettiği karları dağıtmayarak, Koza Anadolu metal madencilik AŞ'nin finansal sıkıntı yaşamasına
neden olmaktadır.
Koza Anadolu metal madencilik şirketi yöneticilerinin, bedelli sermaye arttırımı talebinin ana
nedeni ATP inşaat'ın temettü dağıtmamasıdır. Bu yapılanma nedeni ile binlerce küçük ortak, bu
bedelli sermaye arttırımı ile mağdur olacaktır.
SPK olarak , kanundan aldığınız gücü, biz yatırımcıların haklarını korumanız için kullanmanızı
talep ediyorum.
Bunun için öncelikle, bedelli sermaye arttırımı talebinin red edilmesini, sermaye arttırımına
neden olan yapılanmadaki ATP inşaat ve ticaret AŞ'nin, Koza Anadolu metal ve madencilik
şirketi ile birleştirilmesi için Koza Anadolu Metal ve madencilik şirketine gerekli
yaptırımların uygulanmasını istiyorum.. AYNEN KATILIYORUM 2008 YILINDAKİ BEDELLİDE DE AYNI ŞEYİ YAPTILAR. KAĞIDI 6.65'TEN 0.70'LERE KADAR DÜŞÜRDÜLER. HİÇ KİMSE BUNLARIN OYUNUNA BİR ŞEY YAPMIYOR MAALESEF. SELAMLAR. HERKES ELİNDEN GELEN TEPKİYİ GÖSTERİRSE BU BEDELLİNİN SPK TARAFINDAN ONAYLANMIYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.
arkadaşlar bir zahmet spk govtr sayfasının sağında hızlı erişim bölümünden bilgi edinmeye tıklayıop görüş öneri ve şikayet bölümündeki formu doldurup gönderirseniz sevinirim..
|